لیست اختراعات جلال كربلائي آقاملكي
برنج بعنوان دومين غذاي اصلي مردم كشور از اهميت خاصي برخوردار مي باشد. سختي كار، هزينه كارگري بالا براي توليد اين محصول باعث تحت شعاع قراردان كشت و توسعه اين محصول مي گردد.توسعه مكانيزاسيون بويژه در كشت اين محصول مي تواند تا حدودي اين مسئله را برطرف نمايد. حدود دو دهه فعاليت قابل توجه اي جهت توسعه كشت مكانيزه برنج در شمال كشور انجام شده ولي توسعه كشت مكانيزه بسياركند مي باشد. كشورهايي نظير ژاپن،كره جنوبي كه شرايط اقليمي مشابه شمال كشور را دارند بطور كامل نسبت به كشت مكانيزه برنج اقدام نموده اند و هر ساله با ابداع تكنولوژي و ماشين آلات جديد نسبت به روز رساني آن اقدام مي نمايند. با توجه به تجارب اين كشورها ضروري است نسبت به تحقيق و توسعه اين مهم توجه و حمايت ويژه اي داشته و نسبت به بومي سازي اين تكنولوژي اقدام نمود. در حال حاضر توليد كنندگان كشت مكانيزه برنج و بانكهاي نشا پس از بذر پاشي كردن بذور در جعبه هاي نشا آنها را در گرمخانه كه داراي30-25 درجه سانتي گراد مي باشد به مدت دو تا سه روز نگهداري وپس از سبز شدن به خزانه منتقل مي نمايد. اين روش در صورت عدم تغييرات شديد درجه حرارت مناسب و كم هزينه خواهد بود. در صورتيكه در شمال كشور بر اساس گزارشات هواشناسي تغييرات دمايي در بعضي از روزهاي فروردين و ارديبهشت بسيار زياد بطوريكه اين مقدار خيلي كمتر از حرارت صفر فيزيولوژيك گياه برنج بين 10-8 درجه و نيز بيشتر از حداكثر درجه حرارت مورد نياز گياه برنج 35 درجه و حتي به 50-45 درجه سانتي گراد مي رسد. مشكل حداكثر درجه حرارت در پوشش پلاستيكي با ارتفاع كم خزانه برنج خيلي حاد مي باشد. نوسانات شديد حرارتي هر ساله باعث خسارت مستقيم و غير مستقيم توسط تنش حرارتي به گياهچه هاي برنج بويژه در كشت مكانيزه مي گردد. حساسيت بالاي گياهچه ها در كشت مكانيزه بدليل ارتفاع كم جعبه نشا و وسطحي بودن ريشه هاي برنج تحت تاثير مستقيم حرارت خزانه با پوشش پلاستيكي مي باشد. اين معضل در بعضي از سالها آنقدر شديد مي باشد كه كشاورزان مجبور به بذرپاشي مجدد در جعبه هاي نشا مي شوند و اين هم به لحاظ اقتصادي باعث افزايش هزينه توليدشده و نيزكاهش گسترش كشت مكانيزه برنج مي گردد. بهينه سازي توليد و پرورش نشا در كشت مكانيزه با استفاده از سيستم هوشمند در خزانه هاي برنج موجب تسهيل و گسترش كشت مكانيزه برنج خواهد شد. امروزه كشاورزي دقيق با استفاده از نرم افزار و سخت افزار مباحثي نويني است كه براي آموزش دانشجويان كشاورزي جهت ارتقاي كمي و كيفي توليدات محصولات كشاورزي تدريس مي شود و لازم است اين مباحث در عرصه توليد نيز استفاده وبكار گرفته شود.
زمينه فني اختراع اختراع مذكور در زمينه مكانيك، الكترونيك و كشاورزي مي¬باشد. خلاصه: يكي از مسائل مهم در كشت برنج، تامين آب مورد نياز در فصل زراعي مي¬باشد. با توجه به اينكه استان هاي شمالي بويژه مازندران داراي اقليم معتدل و مرطوب بوده و در فصول پاييز و زمستان از بارش مناسبي برخوردار مي¬باشد ولي عمده¬ي اين نزولات بصورت آبهاي سطحي وروان آب بلا استفاده مانده واز طريق رودهاي مختلف به دريا مي¬ريزد. به همين دليل ميزان استفاده از هرزآبهاي زمستانه بسيار پايين و در حدود 5 الي 7 درصد مي¬باشد. اگر چه از گذشته با ايجاد آبندان در اراضي پست كه بطور طبيعي و انجام لايروبي در بعضي از مناطق مورد استفاده قرار مي گيرد ولي بخاطر تعداد معدود و ارتفاع كم ديواره هاي آبندان به نسبت بارندگي هاي استانهاي شمالي مقدار كمي از بارش را ذخيره و مورد بهره برداري قرار مي دهند. در صورت اتخاذ تدابيرلازم از طريق ايجاد استخرهايي با عمق و ارتفاع زياد و هدايت هوشمند آبهاي سطحي و نيمه عميق به اين استخرها نسبت به جمع آوري و ذخيره سازي اين آبها اقدام نمود. لذا علاوه بر استفاده بهينه از منابع آبي، فرصتهاي شغلي جديدي را كه با استفاده از افزايش بهره وري از اراضي فوق الذكرحاصل مشود در اين مناطق به وجود آورد. يكي از راهكاري موجود، ايجاد استخرهاي ذخيره آب و احداث كانال در اراضي اطراف استخر مي¬باشد، به طوري¬كه مخزن استخر در فصل پاييز و زمستان پر گردد و در فصل تابستان كه برنجكاران با كمبود آب زراعي در شاليزار مواجه هستند استفاده از اين آب ذخيره شده فراهم گردد.
عنوان اختراع سيستم هوشمند جمع آوري و استفاده از آب هاي سطح پشت بام ساختمان ها زمينه فني اختراع اختراع مذكور در زمينه مكانيك، الكترونيك و كشاورزي مي باشد. خلاصه : يكي از مشكلات مهم كشور در سال هاي اخير كمبود آب و مصرف بالاتر از ميانگين جهاني آب توسط خانوار هاي ايراني ،صنايع و كشاورزان است . با توجه به اينكه در برخي از استان هاي كشور به ويژه استان هاي شمالي ميزان قابل قبولي بارش در طول سال داريم ولي عمده ي اين نزولات بصورت آبهاي سطحي وروان آب بلا استفاده مانده و از طريق رودهاي مختلف به دريا مي ريزد. اما مي توان با استفاده از اين سيستم تمام حجم آب باران باريده شده در سطح پشت بام منازل ، ساختمان ها ، گلخانه ها و كارخانجات را به راحتي جمع آورري و ذخيره كرد و براي شست و شو، نظافت، آبياري گياهان و درختان همچنين وسايل متكي به مصرف آب در منازل، در كارخانجات و ... ،با هزينه بسيار اندك استفاده كرد . در اين دستگاه از سيستمي استفاده شده تا آب هاي آلوده وارد قسمت ذخيره نشود و همچنين در صورت اتمام آب منبع، شير هاي آب دوباره به حالت قبل يعني استفاده از لوله كشي آب شهري متصل مي شوند. با استفاده از اين دستگاه در طول سال در ساختمان ها تقريبا از استفاده از آب شرب شهري در مصارف فوق الذكر بي نياز شده و هزينه هاي جاري ساختمان كاسته خواهد شد و از آن مهم تر با استفاده از آب هاي بلا استفاده كمك بزرگي در رفع مشكل كمبود آب خواهد شد.
موارد یافت شده: 3